Αρχαιολογικός Χώρος Φετιχιέ

Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο την Ακρόπολη, επι των οδών Πανός και Πελοπίδα, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς, στο ΒΑ τμήμα της Αγοράς. Είναι από τα παλαιότερα, ίσως και πιο αντιπροσωπευτικά αρχιτεκτονικά δείγματα τεμένους της οθωμανικής περιόδου στην Ελλάδα. 

Ανηγέρθη στην Αθήνα το 1458.  Το Φετιχιέ, που πήρε το όνομά του προς τιμήν του Μωάμεθ Β΄του Πορθητή ο οποίος επισκέφτηκε την πόλη των Αθηνών το 1458,  αποτέλεσε το πρώτο μουσουλμανικό τέμενος που οικοδομήθηκε στην Αθήνα, αφότου κατελήφθη η πόλη απο τους Τούρκους, αλλά και το μεγαλύτερο συνάμα σε έκταση.

Αφότου απελευθερώθηκε η Ελλάδα απο τους Τούρκους, το κτίριο πέρασε στην διαχείριση του στρατού και χρησιμοποιήθηκε ως στρατώνας, στρατιωτική φυλακή, στρατιωτικός φούρνος, αποθήκη σίτου, αλλά και ως χώρος φύλαξης αρχαιοτήτων. Τώρα, το Φετιχιέ υπάγεται στην αρχαιολογική υπηρεσία.

Λόγω των φθορών και παρεμβάσεων που υπέστη στο πέρασμα των χρόνων κρίθηκε απαραίτητη η συντήρησή του. 

Ο δρόμος για τη συντήρησή του ανοίγει, μετά την ομόφωνη έγκριση των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στη μελέτη αποκατάστασης και στερέωσης, που εκπόνησε η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών Μνημείων.

Όταν αποκατασταθεί, το Φετιχιέ στη Ρωμαϊκή Αγορά θα φιλοξενεί μικρές περιοδικές εκθέσεις, καθώς και μικρές εκδηλώσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου εναρμονισμένες στο πνεύμα και τις απαιτήσεις του ευρύτερου χώρου. 

Αποτελεί τιμή για την εταιρεία Σκαλωσιές Μακρής το γεγονός ότι της ανατέθηκε αλλά και της εμπιστεύτηκε το έργο της τοποθέτησης ικριωμάτων (σκαλωσιών) για την αποπεράτωση του σημαντικού αυτού έργου συντήρησης και αναστήλωση τόσο για την πόλη μας όσο και για τον πολιτισμό μας.

Η τοποθέτηση σκαλωσιών στο Φετιχιέ αποτελείται από χρήση Μεταλλικών Δαπέδων περιφερειακά του μνημείου και όλο το οίκημα έχει "ντυθεί" με Αντιανεμικό Δίχτυ (λινάτσα) πυκνής ύφανσης (125γρ/m2).

Στον εσωτρικό χώρο του μνημείου έχουν επίσης τοποθετηθεί σκαλωσιές εργασίας και υποστήριξης που θα βοηθήσουν τους σημερινούς μελετητές του μνημείου να προχωρήσουν στο σημαντικό έργο της αποκάλυψης και συντήρησης των τοιχογραφιών όπου υπάρχουν.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της εν λόγω σκαλωσιάς της εταιρείας Σκαλωσιές Μακρής, αποτελεί η τοποθέτηση του Κλιμακοστασίου Μηχανικού στην ΒΑ πλευρά του εξωτερικού χώρου του μνημείου, το οποίο προσφέρει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση σκαλωσιάς και παρέχει ιδιαίτερη διευκόλυνση για την άνοδο και κάθοδο υλικών.

  Τοποθέτηση Σκαλωσιές Μακρής στον αρχαιολ. χώρο Φετιχιέ Τζαμί
  Τοποθέτηση Σκαλωσιών MAKRIS GROUP με λινάτσα πυκνής ύφανσης
  Τοποθέτηση Σκαλωσιές Μακρής με Δίχτυ Προστασίας στο Φετιχιέ
  Τοποθέτηση Σκαλωσιάς με κατασκευή Κλιμακοστασίου Μηχανικού
  Τοποθέτηση Σκαλωσιές Μακρής στη Ρωμαϊκή Αγορά
  Σκαλωσιά της Σκαλωσιές Μακρής σε αρχαιολογικό χώρο στην καρδιά της Αθήνας
  Σκαλωσιά της Σκαλωσιές Μακρής στο Φετιχιέ στην καρδιά της Αθήνας
  Σκαλωσιές Μακρής με χρήση Μεταλλικών Δαπέδων περιφερειακά του μνημείου
  Μακρινή λήψη Σκαλωσιές Μακρής στον αρχαιολ. χώρο Φετιχιέ Τζαμί
  Τοποθέτηση σκαλωσιάς στο ΒΑ τμήμα της Ρωμαϊκης Αγοράς
  Εσωτερική τοποθέτηση ικριωμάτων για τις ανάγκες συντήρησης
  Εσωτερική τοποθέτηση σκαλωσιών με μεταλλικά & ξύλινα δάπεδα
  Τοποθέτηση με σκαλωσιές εργασίας και υποστήριξης
  Τοποθέτηση με σκαλωσιές εργασίας για λόγους συντήρησης των τοιχογραφιών
  Τεχνητός ανελκυστήρας με σκαλωσιές για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση υλικών
  Σκαλωσιές Μακρής Αθήνα
  Σκαλωσιά - Κουπαστή για την προστασία της οροφής από τα νερά της βροχής.