Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποφάνθηκε, σύμφωνα με τα άρθρα 16 και 14 παρ. 2 του Ν. 3028/2002, την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης του κτηρίου προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορικά αποδεκτή μορφή του κτηρίου. Η αποκατάστασή του συμβάλλει αποφασιστικά στη διατήρηση και αναβάθμιση του ιστορικού τόπου της Πλάκας.

Η εταιρεία Σκαλωσιές Μακρής ανέλαβε την στήριξη της ανακαίνησης του διατηρητέου αυτού κτιρίου στη συμβολή των οδών Πανός 24 και Αρετούσας στην περιοχή της Πλάκας του Δήμου Αθηναίων.

Το κτήριο αυτό αλλά και η περίβολός του κρύβουν κομμάτια ιστορίας, καθώς στα περιβόητα αυτά σκλοπάτια της Πλάκας γυρίστηκαν σκηνές από διάσημη ελληνική ταινία ("Η δε Γυνή να Φοβείται τον Άνδρα", 1965), αλλά και το ίδιο το κτήριο έβαλε το λιθαράκι της στην ιστορία της ελληνικής νεολαίας λειτουργώντας ως νεανικό κέντρο της εποχής, το περίφημο κλαμπ γνωστό ως το "Χρυσό Κλειδί", της ψυχεδελικής σκηνής, κατά την εποχή της δικτατορίας.

Κύρια χαρακτηριστικά των ικριωμάτων Σκαλωσιές Μακρής που τοποθετήθηκε είναι η Προστατευτική Σκάφη με Ξύλινα Μαδέρια που προσφέρει προστασία και ασφάλεια για την αποφυγή πτώσης αντικειμένων σε διερχόμενους.

Επίσης, η σκαλωσιά έχει επενδυθεί με Αντιανεμικό Δίχτυ (Λινάτσα) κανονικής ύφανσης καλύπτοντας ανάγκες όπως σκίαση, περιορισμός επέκτασης σκόνης, ασφάλεια, αίσθηση προστασίας στον εργαζόμενο.

  Τοποθέτηση Σκαλωσιές Μακρής στην Πλάκα
  Τοποθέτηση Σκαλωσιές Μακρής σε διατηρητέο κτίριο στην Πλάκα
  Τοποθέτηση Σκαλωσιές Μακρής με Προστατευτική Σκάφη
  Προσατατευτική Σκάφη Σκαλωσιές Μακρής στην Πλάκα
  Προστατευτικά Εξαρτήματα Σκαλωσιές Μακρής (Προστατευτική Σκάφη)
  Διατηρητέο κτίριο στην περιοχή της Πλάκας - Σκαλωσιές Μακρής
  Σκαλωσιές Μακρής επί των οδών Πανός 24 & Αρετούσας, Πλάκα